Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J15a11r60a 94R29a49n57k

22. 1. 2016 23:48

Dobre napsaneR^

0 0
možnosti
KT

Vaše logika je obdivuhodná. Děsí mě, že část populace zjevně ztrácí zdravý rozum.

Kdysi jsem viděla nějaké díly Prostřeno. Pokud se pravidla nezměnila, jde o jakousi gastronomickou soutěž, kde každý z účastníků uvaří to co podle vlastního výběru umí nejlépe a ostatní hodnotí. To jsou daná pravidla soutěže, která musí respektovat každý soutěžící, aby byla zachována rovnost všech účastníků. Pokud toto nemůže splnit nemá v soutěži co dělat.

Televize by mohla sezvat jednoho vegana, jednoho vegetariána, někoho kdo požívá pouze raw stravu nebo dělenou. Všichni by pak požadovali, aby se ostatní přizpůsobili nebo budou podané pokrmy hodnotit jen očima.

Stejnou logikou by mohli ve vědomostních soutěžích někteří požadovat, aby byly vynechány otázky z biologie, literatury nebo sportu. A vozíčkáři by nemuseli mít vlastní soutěže, ale v běžných sportovních soutěžích by se jim museli ostatní přizpůsobovat.

3 0
možnosti
Foto

Budete se divit, ale vegani a vegetariáni se párkrát soutěže zúčastnili také.

1 1
možnosti
OS

Chování muslimky a ostatních soutěžících je exemplární příklad pozvolného a nenápadného pronikání "tolerantního a mírumilovného" islámu do jiné kultury. Přesně v duchu teorie Tří fází džihádu.

V muslimské zemi by bylo nemyslitelné, aby si křesťan (nebo nevěřící) pozval na večeři 4 muslimy a nabídl jim evropské jídlo a představil způsob stolování. Jedině v případě, že by se PŘIZPŮSOBIL a respektoval muslimské zvyky a tradice. A o to právě jde! Že islámská víra muslimům něco přikazuje a zakazuje, oni se podle toho chovají (absolutní většina) a nikdo je nedonutí se chovat jinak. Naopak, zarputile a nekompromisně VYŽADUJÍ respekt a toleranci ostatních k jejich víře. Vždyť máme dostatek důkazů a informací o tom, jak se v západní Evropě "integrují" - muslimky se odmítají jinak oblékat, jen žena-lékařka je smí ošetřit, sundavají se kvůli nim krucifixy, přizpůsobuje stravování ve školách a jinde, dělají se výjimky z norem EU při porážení zvířat, naše děti v našich školách se učí soužití s muslimy, mainstreamová média lžou, politici jsou korektní, toleruje se vytváření státu ve státě se svými pravidly a zákony atd. Docela vážně se požaduje, aby se majorita přizpůsobila. Ne oni, ale my se máme snad integrovat do muslimské společnosti.

Nevadí mi černoch, cikán, žid ani muslim, pokud je slušný, živí se poctivou prací a neočekává, že ho budu živit já, neomezuje má práva a svobody a je ochotný respektovat naše tisícileté tradice, kulturu a způsob života. Každý jiný ať si spakuje svých pět švestek a táhne. Třeba zpět do své vlasti, tam ať buduje a brání svůj domov.

4 0
možnosti
Foto

Oldřichu, děkuji za namáhavou reakci. Moc si cením Vaší reakce, ale ztotožnit se s Vašim postojem nemohu. Zastávám totiž takový postoj, že když se mi něčí chování nelíbí, tak jej přece nenapodobují. Tedy nebudu házet klacky pod nohy holce, která o něco požádá a mně na tom ani za málo nezáleží. Proč? Jen proto, že by nám to v muslimské zemi nepovolili? Ona nereformuje národ, jen se domluvila s pár lidmi. Navíc: vepřové nepovoluje ani Bible, takže to není jejich výmysl a abstinence je na téma DETOX jako dělaná.

1 1
možnosti
LS

L10i52b90o40r 95S35y30n53e81k

22. 1. 2016 14:16

Zde se střetlo 5 lidí. Čtyři ze shodnými návyky, jedna osoba s jinými kulturními návyky. Dle Vás je naprosto logické, že 4 se přizpůsobí jedné?

A bude pro půl miliardovou Evropu logické, se přizpůsobit 10 miliónům muslimů? No, vše tomu nasvědčuje.Rv

6 0
možnosti
Foto

Je podle mě logické, že pokud pro ty čtyři není něco problém, tak z toho problém nedělají.

0 0
možnosti
RM

R10o93m70a24n 26M79á84c20a

22. 1. 2016 14:01

Karma, karmovitá R^

Ono dnes dělit lidi jednoduše na dobré a špatně a nedělit je podle barvy pleti, náboženství... tak to se prostě nenosí...

2 0
možnosti
JN

J73i23ř31í 27N89o61s42e40k

22. 1. 2016 13:53

Hlavní problém není muslimka, ale její nesmlouvavé požadavky na ostatní, kteří se jí mají přizpůsobit - alkohol, vepřové, podání ruky. Milá muslimka mi připadá nesmírně!! netolerantní. Ústupky ostatních jsou nesmyslné a ne dobrovolné - jsou vynucené.

8 0
možnosti
Foto

Co konkrétně jste nepochopil na větě

"Já vepřové nejím, když ho uvaříte, budu hodnotit očima"?.

To, že u paní Jany dostala kuřecí, byla hostitelčina vlastní iniciativa.

O nepití alkoholu slušně požádala. Nikdo s tím neměl problém. Až na Bobovu manželku.

Ona sama neměla výhrady ani k jídlu, které alkohol obsahovalo v čase přípravy.

Že Bobovi nepodala ruku a omluvila se - okey, u nás se ruka podává. Za to se ale omluvila a zas tak příšerný zločin to skutečně nebyl.

Stále nevidím důvod napadání Ekateriny.

2 0
možnosti
JS

J19a49n 67S70m31e28j14k26a46l

22. 1. 2016 13:46

asi jste to nepochopila, tento díl byl sehraný my zlí ona hodná, po vyhazovu to zachránila, ona všeobjímající muslimka.

2 0
možnosti
DS
AT

Na Prostřeno tento týden koukám a i když jsem pro někoho spíš xenofob a nácek :-) tak tohle složení lidí, kteří vaří tento týden, mi vůbec nevadí. Ekatěrina je pro mě spíš víc Ruska než muslimka a je pravda, že dělá dojem hodné holky. Prostě normální lidé jsou všude na světě a jistě i spousta muslimů je fajn, jen je tenhle díl tak nějak blbě načasovaný. Sice zajímavě uvařila, je milá, ale jsem zvědavá, jestli vyhraje nebo ne... Pro mě to její vaření zas tak velký kulinářský zázrak nebyl, tak pokud vyhraje, budu pochybovat o pravdivém hodnocení (ale to je jen můj problém) :-)

3 0
možnosti
RM

R35o33m54a60n 94M71á57c25a

22. 1. 2016 14:11

Aleno, nedej bože aby vyhrála... ještě dostane 50 000... tak to si musí odskákat... to jí nelze prominout...

jinak díka za Váš příspěvek :-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Já.